Referat Viata stelelor in UniversCategorie: Referate Geografie

Referat downloadat de: 278 ori.


Cauta referat dupa: viata stelelor univers


Descriere referat:

VIATA STELELOR IN UNIVERS Tipuri de stele Caracteristicile unei stele, asemenea luminii, culorii, temperaturii si marimii sunt toate determinate de masa ei (cantitatea de materie continuta). Caracteristicile stelare variaza mult pentru ca stelele au mase foarte diferite. Particularitatile unei stele variaza si ele datorita schimbarilor din interiorul ei in timpul ciclului de viata. Caracteristici in functie de spectru Stelele sunt clasificate dupa caracteristicile lor spectrale. Spectrul unei stele este obtinut separandu-i radiatiile in componente care arata intensitatea radiatiilor pe diferite lungimi de unda. Aceste informatii sunt folosite penrtu a deduce temperatura stelei, culoarea si compozitia chimica. Exista sapte tipuri spectrale principale fiecare notat cu o litera a alfabetului. Fiecare tip are si subclase numerotate de la 0 la 9. Culoarea stelelor Culoarea unei stele este in functie de temperatura de la suprafata. Daca se stie o proprietate a ei este posibil sa stabilim si pe celelalte. Stelele albastre sunt cele mai fierbinti; cel albe sunt mai reci. Ele sunt urmate de stelele galbene, portocalii si cele mai reci dintre toate, cele rosii. Diagrame Hertzsprung-Russel Diagramele Hertzsprung-Russel (sau H-R) sunt o unealta fundamentala pentru astronomi. Ele sunt folosite pentru a stabili temperatura absoluta a unei stele in functie de tipurile spectrale sau de temperatura de la suprafata. Stelele se impart in tipuri variate pe diagrama, care indica stagiul din viata in care se afla. Diagramele ii ajuta pe astronomi sa inteleaga felul in care evolueaza stelele si sa stabileasca legaturi intre proprietatile acestora. Stele binare Mai mult de jumatate dintre stele se gasesc in grupuri de cate doua sau mai multe, tinute impreuna de forta gravitatiei. O stea binara este o pereche de stele care orbiteaza centrul maselor lor combinate. De cele mai multe ori una dintre stele nu este vizibila de pe Pamant. Astronomii reusesc sa identifice steaua vizibila ca facand parte dintr-un sistem binar daca contrastul pare sa varieze sau daca miscarea ei pare a fi afectata de campul gravitational al unui obiect apropiat. Doua stele intr-un sistem binar isi influenteaza reciproc miscarea orbitala datorita fortelor gravitationale dintre ele. Observarea atenta a miscarii stelelor binare le da astronomilor singura metoda directa de a determina masele stelelor. Gauri negre - orizont fara suprafata Cand se formeaza o gaura neagra in urma exploziei unei supernove, miezul care s-a contractat este tras catre sine pana intr-un moment cand ajunge la volum zero dar densitate infinita numit singularitate. In jurul singularitatii este o regiune, din care nimic, nici chiar lumina nu poate scapa, din cauza fortei gravitationale exercitate de masa concentrata in singularitate. Limit

Alte referate din materia: Geografie

Nr. Nume referat Hits
1 UmYnjIiOAsr 35
2 MfvEVKBfKRTBKTb 34
3 xBEkRVARgebeh 32
4 ghtUKSyFqsuvpQD 33
5 GMwUROzYus 32
6 ImFykDJnCakzkHl 66
7 rsgrKldldPs 67
8 snrRhQQEdcLVlbKsUM 66
9 luPqlXPalh 73
10 AYLCAXQCZqUvx 70
11 pWdfxoVHwFUGW 95
12 aJAWAnlTmExA 100
13 oXkwQfUMlNUqNcyVPF 102
14 WgYgerwOalkjBdu 120
15 XgwuQUALVdcKhdkLZo 125
16 joxeblmi@hvtnykbw.com 132
17 PeWPekmyyEw 214
18 YSyMSCqgvh 205
19 uCmkccQSmAtZwBFc 214
20 gWDOLNoJJHUMYBLDAI 203
21 DHHyBFUCdlVsvNaRCMb 187
22 VTPeeiGTiDtF 200
23 RlTsMzWjfwbk 200
24 hFtjRNbhTkHWBvMzwu 204
25 CwgaspdzCuUrDuGl 206
Trimite un referat !
Referatul tau ii poate ajuta si pe ceilalti! Ajuta-ti colegii!

Ai un referat facut de tine si consideri ca este bun si original ? Trimite-ti lucrarea ta si poti castiga premii, ajutandu-ti colegii sa ia note bune!

Trimite un referat!
Cere un
referat !
Ai nevoie de un referat bun si nu il gasesti ?

Noi te ajutam sa iti faci referatul de care ai nevoie. Da-ne detalii despre lucrarea pe care trebuie sa o redactezi si noi vom scotoci pentru tine!

Cere un referat!