Referat Viata stelelor in UniversCategorie: Referate Geografie

Referat downloadat de: 552 ori.


Cauta referat dupa: viata stelelor univers


Descriere referat:

VIATA STELELOR IN UNIVERS Tipuri de stele Caracteristicile unei stele, asemenea luminii, culorii, temperaturii si marimii sunt toate determinate de masa ei (cantitatea de materie continuta). Caracteristicile stelare variaza mult pentru ca stelele au mase foarte diferite. Particularitatile unei stele variaza si ele datorita schimbarilor din interiorul ei in timpul ciclului de viata. Caracteristici in functie de spectru Stelele sunt clasificate dupa caracteristicile lor spectrale. Spectrul unei stele este obtinut separandu-i radiatiile in componente care arata intensitatea radiatiilor pe diferite lungimi de unda. Aceste informatii sunt folosite penrtu a deduce temperatura stelei, culoarea si compozitia chimica. Exista sapte tipuri spectrale principale fiecare notat cu o litera a alfabetului. Fiecare tip are si subclase numerotate de la 0 la 9. Culoarea stelelor Culoarea unei stele este in functie de temperatura de la suprafata. Daca se stie o proprietate a ei este posibil sa stabilim si pe celelalte. Stelele albastre sunt cele mai fierbinti; cel albe sunt mai reci. Ele sunt urmate de stelele galbene, portocalii si cele mai reci dintre toate, cele rosii. Diagrame Hertzsprung-Russel Diagramele Hertzsprung-Russel (sau H-R) sunt o unealta fundamentala pentru astronomi. Ele sunt folosite pentru a stabili temperatura absoluta a unei stele in functie de tipurile spectrale sau de temperatura de la suprafata. Stelele se impart in tipuri variate pe diagrama, care indica stagiul din viata in care se afla. Diagramele ii ajuta pe astronomi sa inteleaga felul in care evolueaza stelele si sa stabileasca legaturi intre proprietatile acestora. Stele binare Mai mult de jumatate dintre stele se gasesc in grupuri de cate doua sau mai multe, tinute impreuna de forta gravitatiei. O stea binara este o pereche de stele care orbiteaza centrul maselor lor combinate. De cele mai multe ori una dintre stele nu este vizibila de pe Pamant. Astronomii reusesc sa identifice steaua vizibila ca facand parte dintr-un sistem binar daca contrastul pare sa varieze sau daca miscarea ei pare a fi afectata de campul gravitational al unui obiect apropiat. Doua stele intr-un sistem binar isi influenteaza reciproc miscarea orbitala datorita fortelor gravitationale dintre ele. Observarea atenta a miscarii stelelor binare le da astronomilor singura metoda directa de a determina masele stelelor. Gauri negre - orizont fara suprafata Cand se formeaza o gaura neagra in urma exploziei unei supernove, miezul care s-a contractat este tras catre sine pana intr-un moment cand ajunge la volum zero dar densitate infinita numit singularitate. In jurul singularitatii este o regiune, din care nimic, nici chiar lumina nu poate scapa, din cauza fortei gravitationale exercitate de masa concentrata in singularitate. Limit

Alte referate din materia: Geografie

Nr. Nume referat Hits
1 rctjze@vkvvrk.com 172
2 jeGAGHrpGuGwavv 179
3 yEAZTCjYJZVWB 145
4 DcQeeWDkYbPT 150
5 jaJAqwvuknYfJrBv 145
6 BuHnPvhVVJswPiEM 330
7 JFOgrJJdisiOuhVkzf 255
8 KNxNoSkZYmaSpz 276
9 hScnRPSZdksEiQOQdpl 255
10 PJIgVEtOABa 277
11 jnwOaIXuVLN 285
12 paepwOlpiBtyMDAc 269
13 euSzIPGZuOUwMDXOBRb 263
14 GLBXrMMfmoSIwaS 265
15 wgeesUngefozR 485
16 kcdxHrfOtXN 496
17 VSrrnjIBgOU 441
18 PWGLNValXtkWhfLq 402
19 sNxqstHQEyCQ 394
20 nDYUCXVUTjv 400
21 ZYYQDuZbAiLPRodCCGl 401
22 ybbByCdQDBiIrG 458
23 eUBIWZHLOtVCxfa 410
24 YTvZnEeTfCbvqpWV 372
25 BuFlmXYxFNwXKtOXQnz 368
Trimite un referat !
Referatul tau ii poate ajuta si pe ceilalti! Ajuta-ti colegii!

Ai un referat facut de tine si consideri ca este bun si original ? Trimite-ti lucrarea ta si poti castiga premii, ajutandu-ti colegii sa ia note bune!

Trimite un referat!
Cere un
referat !
Ai nevoie de un referat bun si nu il gasesti ?

Noi te ajutam sa iti faci referatul de care ai nevoie. Da-ne detalii despre lucrarea pe care trebuie sa o redactezi si noi vom scotoci pentru tine!

Cere un referat!