Referat Obiceiuri de PastiCategorie: Referate Diverse

Referat downloadat de: 8328 ori.


Cauta referat dupa: obiceiuri pasti


Descriere referat:

Obiceiuri pascale [pic]Desi la fel ca majoritatea sarbatorilor si Pastele are origini crestine, de fapt aceastaa fost o sarbatoare pagana. [pic]Vechii saxoni au sarbatorit venirea primaverii aducand omagii zeitei primaverii, Eastre. Cand in secolul al II-lea misionarii crestini au ajuns in mijlocul triburilor nordice cu serbarile lor pagane, au incercat sa ii converteasca la crestinism. Au reusit, insa numai intr-o masura oarecare. Pentru noii crestini interdictia de a-si serba vechile sarbatori pagane ar fi insemnat moartea. Pentru a salva vieti, misionarii au decis sa isi popularizeze mesajul religios incet, permitand populatiilor sa isi continue celebrarile pagane insa acestea trebuiau sa fie in maniera crestina. Asa cum s-a intamplat, sarbatoarea pagana Eastre avea loc la aceeasi data ca si sarbatoarea crestina a renasterii Domnului. Astfel s-a alterat festivalul insasi, devenind o sarbatoare crestina, iar numele vechi de Eastre s-a schimbat in varianta moderna de Easter (Pastele in limba engleza). [pic]Procesiunea de la miezul noptii [pic]Slujba de Inviere incepe de la miezul noptii, asa este inca din Evul Mediu, cand oamenii asteptau rasaritul soarelui pentru a se porni in procesiune spre biserica. [pic]Ritualuri de stropit [pic]Binecunoscut obicei pascal este stropitul fetelor, in a doua zi de Pasti. fetele sunt stropite in Ardeal cu apa de colonie, obicei unguresc, iar in Polonia, Germania si Ucraina fetele se stropesc cu apa. Pe langa udat se fac si urari de sanatate de vreme ce se crede ca zapada topita le face mai frumoase si este aducatoare de noroc. Conform credintei religioase, obiceiul isi are radacinile in faptul ca evreii i-au stropit cu apa pe adeptii lui Iisus care aduceau vestea invierii Domnului. [pic]Haine noi [pic]In occident, si mai ales englezii isi cumpara haine noi, iar irlandezii participa la concursuri de dans cu premii. In Franta nu se trag clopotele intre Vinerea Mare si Duminica Pastilor. [pic]In Suedia, copiii dau scrisori vecinilor si primesc de la acestia dulciuri sau bani, obicei asemanator cu cel de Halloween: "trick or treat". Pastele [pic]Dupa Craciun cea mai frumoasa sarbatoare de familie este pastele. Cum iarna este incantator peisajul acoperit cu zapada, bradul impodobit din mijlocul casei, la fel ne incanta si primele miresme primavaratice. [pic]La fel au simtit oamenii din vremuri stravechi. Primavara inseamna renasterea naturii. Nu este doar o simpla intamplare faptul ca in vremuri pagane, inceputul de an se sarbatorea odata cu venirea primaverii. [pic]Sarbatoarea pastelui este deci si sarbatoarea primaverii. Deja din secolul al II-lea avem date despre sarbatorirea Pastelui, traditii pe de o parte crestine, pe de alta parte pagane. [pic]Pastele este sarbatoarea crestina a Invierii Domnului. [pic]Ultima saptamana a postului care precede sarbatoarea este saptamana mare, care incepe cu duminica Floriilor si se termina cu duminica pascala. Sarbatoarea incepe de fapt cu duminica Floriilor, ca

Alte referate din materia: Diverse

Nr. Nume referat Hits
1 Latina 4260
2 Legendele Parisului 4105
3 Legile vietii Universitare 3804
4 Limba Romei antice 4109
5 Locul teatrului in cultura 3926
6 Marilyn Manson 4082
7 Masini cu aburi 4326
8 Mass-media si influenta lor 4371
9 Mecatronica si robotii industriali 4902
10 Minunile trascaului 3914
11 Mobilitatea populatiei in teritoriu 4471
12 Monografie contabila 4502
13 Muzica clasica 5624
14 NOTIUNEA DE EXECUTIV SI ADMINISTRATIE 3646
15 Obiceiuri de Pasti 8328
16 Orest Kiprenschii 3406
17 POETI ROMANI 3630
18 Pasarile 4213
19 Personalitati literare 3829
20 Perspectiva evaluarii 3513
21 Piotr Ilici Ceikovski (1840-1893) 3493
22 Poluarea sonica 3785
23 Poluarea termica 3824
24 Quatar revolutia de sus in jos 3520
25 Reabilitarea si rolul Kinetoterapiei 3486
Trimite un referat !
Referatul tau ii poate ajuta si pe ceilalti! Ajuta-ti colegii!

Ai un referat facut de tine si consideri ca este bun si original ? Trimite-ti lucrarea ta si poti castiga premii, ajutandu-ti colegii sa ia note bune!

Trimite un referat!
Cere un
referat !
Ai nevoie de un referat bun si nu il gasesti ?

Noi te ajutam sa iti faci referatul de care ai nevoie. Da-ne detalii despre lucrarea pe care trebuie sa o redactezi si noi vom scotoci pentru tine!

Cere un referat!